Dit is een BERICHT van uw huisarts!

Dit is een BERICHT van uw huisarts!

Dit is een bericht van uw huisarts over de Coronavaccinatie en Vaccinatiebewijs.

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen naar het buitenland binnen de Europese Unie of voor toegang tot een evenement of binnen locatie?

Dan kun u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid door te bellen naar 0031 247 247 247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? ALLEEN als u door Medisch Centrum Nuth volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Werkwijze bijschrijving vaccinatie in Gele Boekje

In lijn met het landelijke beleid schrijft Medisch Centrum Nuth, indien gewenst, de coronavaccinatie bij in het gele boekje. Dit betekent dat iedereen die zich bij ons laat vaccineren hun coronavaccinatie kan laten bijschrijven. Ook als u inmiddels volledig bent gevaccineerd door Medisch Centrum Nuth kunt u hiervoor bij onze assistente terecht. Het gele boekje is te koop via internet.

Let op: U moet zich kunnen legitimeren en persoonlijk aanwezig zijn. Het is niet mogelijk de bijschrijving voor iemand anders te regelen.

Ik ben volledig gevaccineerd en wil een bijschrijving

Iedereen die volledig is gevaccineerd door Medisch Centrum Nuth kan bij ons terecht voor een bijschrijving in het gele boekje. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken of contact met ons op te nemen. Voor een bijschrijving hanteren wij een vrije inloop tijdens de middagopeningsuren van onze praktijk. U kunt zich hiervoor melden bij de assistente aan de balie tussen 14.00 – 17.00 uur.

Wat heeft u nodig voor een bijschrijving

U heeft uw registratiekaart van de coronavaccinaties nodig. Daarnaast dient u ook een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en het gele boekje mee te nemen. Vriendelijk vragen we u van te voren uw persoonlijke gegevens reeds in te voeren.

Geen officieel vaccinatiebewijs

Het ministerie VWS benadrukt dat het gele boekje met coronavaccinatie geen ‘reisbewijs’ is.
Om een coronavaccinatiebewijs te krijgen, is het delen van uw vaccinatiegegevens met het RIVM niet nodig. De gegevens uit het systeem van de GGD worden gekoppeld aan de CoronaCheck-app die het vaccinatiebewijs in de vorm van een QR-code voor u maakt.

Bijwerkingen na vaccinatie

Het krijgen van bijwerkingen is een logisch gevolg van vaccinatie. Na het zetten van het vaccin kunt u last krijgen van bijwerkingen. Het vaccin zorgt ervoor dat de afweer in uw lichaam gaat werken, hierdoor kunnen bijwerkingen ontstaan. De afweer zorgt voor bescherming tegen het coronavirus. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofd- en spierpijn, moeheid of een pijnlijke arm en koorts. Deze verdwijnen meestal snel.
Let op: bijwerkingen en COVID-symptomen kunnen overeenkomen.
Krijgt u COVID-symptomen ook binnen 48 uur na vaccinatie? Bel 0800-1202 of kijk op GGD Zuid Limburg om een testafspraak te maken.

Infectiepreventiemaatregelen na vaccinatie

Ook als u gevaccineerd bent, blijven de infectiepreventie- en hygiënemaatregelen nodig. Dit zijn onder andere:

 • Gebruik altijd persoonlijke beschermingsmiddelen op de juiste manier
 • Draag een type II-R mondneusmasker bij schouder-aan-schouder-werk met uw collega
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Let op het maximaal toegestane aantal mensen in een ruimte
 • Laat u testen bij klachten.

Landelijke bijwerkingen centrum Lareb

Heeft u last van bijwerkingen? Geef deze door bij het Landelijke Bijwerkingencentrum Lareb. Via meldingen van gevaccineerden vormt Lareb een beeld van eventuele nieuwe bijwerkingen. Op de website www.lareb.nl vindt u meer informatie en kunt u een melding maken van bijwerkingen. Wekelijks publiceren ze een update over de bijwerkingen van de coronavaccins.

Betrouwbare bronnen

Meer informatie over het AstraZeneca vaccin vindt u op de website van de Rijksoverheid of download deze informatie over AstraZeneca in begrijpelijke taal, inclusief de voor- en nadelen van het vaccin.

Aanpassingen in onze praktijk

In deze coronatijd zijn er enkele aanpassingen in onze praktijk. Wij vragen u deze zoveel mogelijk te volgen:

 • De praktijk is beperkter toegankelijk: we ontvangen alleen patiënten die vooraf telefonisch contact hebben gehad. De assistente vraagt naar uw klachten en overlegt met de huisarts. Zo kunnen we goed beoordelen of u gezien dient te worden op het spreekuur van de huisarts, of dat de huisarts u terug belt voor een telefonisch consult.
 • Kom alleen naar de praktijk als u van te voren gebeld heeft.
 • Om drukte in de wachtkamer te voorkomen is het belangrijk dat u alleen komt, zonder familieleden of begeleiding. Zij mogen buiten wachten. Op deze wijze wordt de patiëntenstroom gespreid en raakt de wachtkamer niet te vol.
 • Iedereen met milde klachten kan zich op Corona laten testen bij de GGD (www.ggdzl.nl).
 • Voor patiënten met luchtwegklachten hebben we een speciaal ingerichte ruimte tijdens een apart spreekuur. Het is belangrijk dat u duidelijk aan de assistente per telefoon uitleg geeft over uw luchtwegklachten.
 • Op basis van de adviezen van de raad van gezondheidsinspectie gelden per 15 maart 2020 strengere maatregelen binnen onze huisartsenpraktijk, om de verspreiding van het coronavirus te beperken en uw en onze gezondheid te waarborgen.
 • Heeft u koorts én luchtwegklachten kom dan niet naar de praktijk maar neem altijd eerst telefonisch contact met ons op via telefoonnummer, 045-5241260. Gebruik de spoedlijn optie 1 alleen voor levensbedreigende  situaties. U moet denken aan coronavirus als u koorts boven de 38 graden én luchtwegklachten heeft.
 • Probeer te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft:
  • Was u handen vaak met zeep;
  • Nies en hoest in uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Geef anderen geen hand;
  • Ga niet op bezoek bij ouderen of chronisch zieken als u klachten heeft (verkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts).
 • Bloedprikken: per direct is het niet meer mogelijk om bloed te prikken in onze praktijk, u dient hiervoor een afspraak te maken bij één van de locaties van Zuyderland: 088-459 42 63 of www.zuyderland.prikafspraak.nl. Zie voor meer informatie de website van Zuyderland
 • Uw medische gegevens online bekijken via Webapp: via onze webapp op de Home pagina van www.medischcentrumnuth.nl kunt u een persoonlijk account aanmaken. Neem hiervoor eerst contact op met de assistente. Zij zal u vragen naar uw mobiele telefoonnummer en emailadres. Per persoon dient er een uniek mobiel nummer en uniek emailadres worden doorgegeven. Via dit mobiele telefoonnummer en emailadres ontvangt u de inloggegevens. Hiermee kunt u inloggen in uw persoonlijke account om online een e-consult te doen en een herhaalrecept aan te vragen. Via ‘mijn kluis’ kunt u uw medische gegevens bekijken. Alleen u en uw huisarts zien uw gegevens. Deze gegevens kunt u bijvoorbeeld online bekijken:
  • uitslag van onderzoek, bijvoorbeeld bloedonderzoek;
  • het advies van uw huisarts;
  • een brief voor bijvoorbeeld het ziekenhuis;
  • een lijst met uw medicijnen;
  • uw allergieën.

Team Medisch Centrum NuthCall Now Button
Translate »